maandag 13 februari 2017

BELGIUM MUSIC











BELGIUM MUSIC
The Jokers in 1963
maken een rock'n roll versie van "Ik zag Cecilia komen"

The Jokers waren een Belgische rockgroep die vooral in de jaren 60 succes had. De groep, afkomstig uit Antwerpen, concentreerde zich vooral op gitaarmuziek.
Grammofoonplaten van deze groep werden tijdens hun meest succesrijke periode, het midden van de jaren 60, over de hele wereld uitgebracht, eerst enkel singles, later ook volledige LP's. Vooral in Japan werd veel materiaal van de groep uitgebracht. Door de jaren heen is er altijd een internationale belangstelling voor hun gitaarmuziek blijven bestaan.

In de periode 1963-1965 werden van de Jokers een aantal goed verkopende instrumentale rock singles uitgebracht op Discostar, Cardinal en Arcade. Ronny Boy een bewerking van Danny Boy verscheen evenals de achterkant van de plaat Moscow Guitars (bewerking van de Russische traditional Two Guitars) in de onderste regionen van de hitparade. Andere populaire singles van de groep waren Spanish Hully gully, Sabre Dance en Tabou. Hun eerste LP 'Beat Guitars' uit 1964 werd in meer dan 10 landen uitgebracht, waaronder Nederland, Japan, Duitsland en Zuid-Afrika. Het nummer Football Boogie op deze LP werd door de Belgische TV omroep (BRT) gebruikt als achtergrondtune bij samenvattingen van voetbalwedstrijden.

In augustus 1966 werden voor de Elvis Presley film 'Double Trouble' opnamen gedraaid in Brugge en Antwerpen. Jos Clauwers werd als stand-in aangezocht en is in de film op de achtergrond zichtbaar.
Drummer Danny Pepermans werd in de nadagen nog tijdelijk vervangen door Freddy Hendrickx. In 1970 bouwden Jos Clauwers en Ronny Sigo hun eigen 24-sporen studio in Schelle en op hun platenmerk Reward brachten ze nog een aantal vokale singles van de Jokers uit. Het nummer Gauchos uit 1971 is hun opvallende laatste instrumental.

Grootste hit :
Cecilia Rock 01/02/1961

Voor muziek van deze groep ,zie verder op deze site of op



Geen opmerkingen:

Een reactie posten